ODRŽANA PANEL-RASPRAVA S GRAĐANIMA U SKLOPU KONFERENCIJE O BUDUĆNOSTI EUROPSKE UNIJE

 

U sklopu Konferencije o budućnosti Europske unije, u Dubrovniku je održana panel-rasprava s građanima pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: globalna i regionalna uloga Europske unije“ u kojoj je, putem Zooma, sudjelovao i LAG Srijem.

Panel-raspravu je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo vanjskih poslova i Europska unija u suradnji s Kraljevinom Španjolskom.

 

Cilj rasprave je bio potaknuti promišljanja i raspravu, posebice među mladima, o geopolitičkim i strateškim pitanjima Europske unije.

 

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, a ujedno i supredsjedateljica izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europske unije, Dubravka Šuica, naglasila je kako je važno da se građani uključe te iznesu svoje ideje koje će biti razmatrane na višejezičnoj digitalnoj platformi, a njihovi zaključci će biti preneseni predsjednicima triju glavnih institucija Europske unije.

Istaknula je kako se poseban naglasak stavlja na mlade jer o njima ovisi naša budućnost, a kreativni su.

 

Državni tajnik za EU Kraljevine Španjolske Juan González-Barba rekao je kako od mladih zapravo najviše očekuje s obzirom da je riječ o njihovoj budućnosti, a oni će imati najviše koristi od odluka koje će se donijeti.


LAG Srijem.info

Natječaji