ODRŽANA PANEL RASPRAVA „PRIPREMAJUĆI SE ZA SUTRAŠNJICU: GLOBALNA I REGIONALNA ULOGA EU U ODGOVORU NA TRANSNACIONALNE IZAZOVE“

 

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, 15. prosinca 2021. godine, održana je panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“.

 

Panel je otvorio ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a video poruku poslala je i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe.

U raspravi su sudjelovali i zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko (putem video veze), zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican.

 

U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.

 

Na panel raspravi je sudjelovao predstavnik LAG-a Srijem, kao i učenici i studenti zadarskog područja, predstavnici civilnog društva te polaznici Diplomatske Akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.


LAG Srijem.info

Natječaji