U OKVIRU PROJEKTA „BUDUĆNOST JE U NAŠIM RUKAMA“ IZRAĐENI SU LETCI

 

Nakon provedbe svih projektnih aktivnosti u okviru projekta „Budućnost je u našim rukama“, izrađeni su letci.

 

Za vrijeme trajanja projekta održane su aktivnosti koje su doprinijele povećanju razine znanja učenika o Europskoj uniji, ali i njihovom uključivanju u procese donošenja odluka bitnih za njihovu budućnost. Provedene su edukativne radionice u Kopačkom ritu i Otočkim virovima, zatim kreativne i debatne radionice i na kraju Kviz znanja o Europskoj uniji.

 

Ciljana skupina obuhvaćena projektom su mladi u dobi od 11 do 14 godina (učenici od 5. do 8. razreda), odnosno starije skupine osnovnoškolaca Osnovne škole Antun Gustav Matoš Tovarnik.

 

Sudjelovanjem u projektu, korisnici su uvidjeli kako se mogu uključiti u procese donošenja odluka bitnih za njihovu budućnost, uvidjeli su mogućnosti koje ostvaruju kao budući punopravni građani Europske unije, osnažili su se kao pojedinci čiji glas može znatno doprinijeti cjelokupnoj zajednici, a samim time su promicali vrijednosti i ideje Europske unije.

 

Nositelj projekta „Budućnost je u našim rukama“ je LAG Srijem, provodio se u suradnji s Osnovnom školom Antun Gustav Matoš Tovarnik, ukupna vrijednost projekta je 49.200,00 kuna te je u potpunosti financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.


LAG Srijem.info

Natječaji