U PONEDJELJAK, 07. OŽUJKA 2022. GODINE, ZAPOČELO PODNOŠENJE JEDINSTVENOG ZAHTJEVA ZA 2022. GODINU

 

Od ponedjeljka, 7. ožujka 2022. godine, u podružnicama Agencije za plaćanja poljoprivrednici mogu podnijeti Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu.

 

Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja 2022. godine.

 

Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivredu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

 

Također naglašavamo da se za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2022. i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje. Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja 2022., ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja.

 

Pravilnik o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2022. godinu možete pronaći ovdje.

 

Izvor: Poveznica


LAG Srijem.info

Natječaji