ODRŽANA DRUGA EDUKATIVNA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA EUROPA ZA MLADE

 

Dana 10. studenog 2022. godine, na Otočkim virovima, održana je druga edukativna radionica u okviru projekta „Europa za mlade“.

Sudionici radionice su bili učenici i nastavnice Osnovne škole Stari Jankovci.

 

Učenici su imali priliku uz stručnog vodiča, proći poučnu stazu Virovi, čija ukupna trasa iznosi 2.727 metara, koja se nalazi u Spačvanskoj šumi te je poznata kao najveća šuma hrasta lužnjaka u Hrvatskoj. Pratili su bio-ekološke osnove krajobraza: primjerima, opisivanjem, pričama i opažanjem.

 

Također, stručni vodič im je ispričao o cijelom bio-ekološkom sustavu Europe. Objasnio im je kako šume pokrivaju oko 40% površine Unije te da se dvije trećine europskih šumskih površina nalaze u šest država članica: Švedska, Finska, Španjolska, Francuska, Njemačka i Poljska.

 

Na stazi koja je uređena sukladno propisnom režimu i uvjetima zaštite, učenici su razvijali i podizali svijest o bogatstvu i značaju očuvanja ekosustava.

 

Na kraju, za sve sudionike, organiziran je ručak u sklopu Bioekološko-edukacijskog centra „Virovi“.

 

Nositelj projekta „Europa za mlade“ je LAG Srijem, provodi se u suradnji sa Osnovnom školom Stari Jankovci, ukupna vrijednost projekta je 39.000,00 kuna te je u potpunosti financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.


LAG Srijem.info

Natječaji