U OKVIRU PROJEKTA „EUROPA ZA MLADE“ IZRAĐENI SU LETCI

 

Nakon provedbe svih projektnih aktivnosti u okviru projekta „Europa za mlade“, izrađeni su letci.

 

Za vrijem trajanja projekta održane su aktivnosti koje su doprinijele povećanju razine znanja učenika o Europskoj uniji, ali i njihovom uključivanju u proces donošenja odluka bitnih za njihovu budućnost.

 

Provedene su edukacijske radionice u parku prirode Papuk i Otočkim virovima, zatim četiri kreativne i dvije debatne radionice te na samom kraju projekta održan je Kviz znanja o Europskoj uniji. Ciljana skupina obuhvaćena projektom su mladi u dobi od 11 do 14 godina (učenici šestih razreda), odnosno starije skupine osnovnoškolaca Osnovne škole Stari Jankovci.

 

Sudjelovanjem u projektu, učenici su uvidjeli kako se mogu uključiti u proces donošenja bitnih odluka za njihovu budućnost, mogućnosti koje ostvaruju kao budući punopravni građani Europske unije, osnažili su se kao pojedinci čije ideje mogu doprinijeti cjelokupnoj zajednici.

 

Nositelj projekta „Europa za mlade“ je LAG Srijem, provodi se u suradnji sa Osnovom školom Stari Jankovci, ukupna vrijednost projekta je 39.000,00 kuna te je u potpunosti financiran od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.


LAG Srijem.info

Natječaji