Studijsko putovanje LAG-a Srijem

2. i 3. srpnja 2015. godine organizirano je studijsko putovanje u Sloveniju kojim je posjećen LAG Prlekija. Delegacija iz LAG-a Srijem, Vukovarsko-srijemske županije te razvojnih agencija sa područja županije na dvodnevnom putovanju vidjela je primjere provedenih projekata koji su financirani od strane LAG-a Prlekija i upoznali se s radom samoga LAG-a Prlekija.

 

Prvoga dana prisutnima su dobrodošlicu poželjeli Goran Ohman i Goran Šoster, ispred LAG-a Prlekija, a direktor turističke zajednice upoznao je sve prisutne s turističkim sadržajima, projektima i potencijalima Općine Ljutomer. Nakon obilazaka Muzeja Ljutomerski kasač, Muzeja Janez Puch te Muzeja lončarstva, nakon večere uslijedila je prezentacija LAG-a Prlekija. Goran Šoster, voditelj LAG-a Prlekija predstavio je LAG Prlekija, te dao odgovor na brojna pitanja. Najveće zanimanje bilo je za proceduru i način odobravanja projekata financiranih od LAG-a Prlekija. Drugoga dana nastavilo se s obilaskom projekata financiranih od LAG-a Prlekija. Tako je posjećen Info centar Biomura, stari mlin na Muri, eko kamp u Veržeju i  Ivanov izvor. Studijsko putovanje završilo je s posjetom vinariji Brenholc.

 

LAG Prlekija jedan je od najuspiješnijih LAG-ova u Sloveniji, a ovim studijskim putovanjem uspostavljeni su kontakti te izmijenjena brojna iskustava između LAG-a Prlekija i LAG-a Srijem.


LAG Srijem.info

Natječaji