UNICEF u posjeti

UNICEF je 13. srpnja 2015. godine organizirao posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji prilikom koje su između ostalog pogledali projektne aktivnosti projekta „Dramske radionice za predškolsku djecu“ čiji je nositelj LAG Srijem, a koji je financiran u okviru osnovnog programa Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Udruge MI, Split: „Za bolji početak – Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za unaprjeđenje usluga potpore ranom razvoju djece“.

 

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta, na kojem su partneri Udruga Palčić, Općina Tompojevci, Općina Lovas, Osnovna škola Čakovci i Osnovna škola Lovas, iznosi 28.500,00 kn. Osnovni cilj ovog projekta je da putem dramskog nastupa kod motivirane djece predškolske dobi otkriva i razvija sposobnosti scenskog izražaja i da se pritom dobro druže i zabave te nadasve korisno upotpune svoje slobodno vrijeme, kao i da se razvije generacija koja će biti sposobna dati kvalitetniji doprinos kulturno-umjetničkom radu u lokalnoj zajednici.

 

Prilikom posjete predstavnici UNICEF-a su se susreli s načelnicom Općine Lovas Tanjom Cirba, načelnikom Općine Tompojevci Tomislavom Panenićem te predstavnicima LAG-a Srijem. Razgovaralo se o ključnim problemima ranog razvoja djece na lokalnoj razini. Ustanovili su se problemi velikog raseljavanja mladih osoba, prirodne depopulacije, prometne dislociranosti i ostali problemi karakteristični za izolirana ruralna područja, a koji imaju velikog utjecaja na rani razvoj djece. U isto vrijeme upravo ti problemi su motiv za pokretanje projekata kao što je ovaj, da bi se zadovoljile neke osnovne potrebe.

 

Predstavnici UNICEF-a svoj posjet su fokusirali na radionice s djecom te su na terenu, u igraonicama u Lovasu i Bokšiću, vidjeli kako se projekt provodi i da je od iznimne važnosti za socijalizaciju djece koja na ruralnom području imaju manjak aktivnosti za potporu u ranom razvoju.


LAG Srijem.info

Natječaji