Objavljen poziv za prijavu projekata u okviru Dunavske strategije i Dunavskog fonda za strateške projekte

U okviru Dunavske strategije Europske unije (EUSDR) i Dunavskog fonda za strateške projekte koji zajednički financiraju Europska unija i grad Beč (u okviru Prioritetne osi 10 - Jačanje institucionalne suradnje) otvoren je poziv za prijavu projekata.

 

Poziv je otvoren do 15. veljače 2017. godine (do 12 sati CET) .

U okviru poziva predviđeno je financiranje 10 do 12 projekata. Predviđeno trajanje projekata je 12 mjeseci.
Planirani početak provedbe projekata je 1. listopada 2017. godine, a završetak 30. rujna 2018. godine. Predviđeni iznos financiranja po pojedinačnom projektu je od 70000 do 100000 eura. Ukupni iznos financiranja u okviru ovog poziva je približno milijun eura.

Prihvatljivi glavni partneri (lead partners) i projektni partneri (project partners) mogu biti:

 

  • tijela koja imaju pravnu osobnost (javna i privatna), te spadaju u jednu od sljedećih kategorija: državna tijela, regionalna i lokalna samouprava, mala i srednja poduzeća ili start-up-ovi (SMEs or start-ups),   
  • akademska zajednica i sveučilište (posebno primijenjena istraživanja (applied research) i jedinice za razvoj (development units),   
  • udruge i socijalni partneri.

 

 

Glavni partner mora imati sjedište ili pravnu osobnost u (po)dunavskoj regiji. Projektni partneri mogu biti i iz Jadransko-jonske regije (npr. Grčka i Italija, osim EUSDR zemalja) pri čemu projektno partnerstvo mogu sklopiti organizacije iz najmanje dvije zemlje.

Za više informacija posjetite sljedeće poveznice:

 

 

 

 

Izvori: odraz.hr, www.danube-capacitycooperation.eu

 

 

 

 

 

 

 

 


LAG Srijem.info

Natječaji