Objavljen natječaj za mjeru restrukturiranje i konverzija vinograda

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas natječaj za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2019. – 2023.

 

Korisnici mjere Restrukturiranje su vinogradari upisani u Vinogradarski registar (fizičke ili pravne osobe čije se gospodarstvo nalazi na području Republike Hrvatske i koji posjeduju površinu zasađenu vinovom lozom gdje se proizvodi tog područja upotrebljavaju za komercijalnu proizvodnju vinskih proizvoda, a površine vinograda su upisane u Vinogradarski registar).

 

Dozvoljeni troškovi unutar mjere Restrukturiranje su:

- ulaganja vezana uz zamjenu sorte/sorata i/ili premještanje vinograda i

- ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom.

 

Razina potpore iznosi do 75% od ukupno prihvatljivih troškova za aktivnosti dokumentirane računima ili drugim dokumentima jednake dokazne snage te za troškove doprinosa u naravi. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu iznosi 1.000.000,00 EUR.

 

Broj projekata odobrenih pojedinom korisniku u istoj godini nije ograničen, međutim u okviru jedne financijske godine ne može se istom korisniku odobriti potpora u iznosu većem od 750.000 EUR uključujući i nadoknadu gubitka dohotka.

 

Rok za podnošenje prijava je do 28. lipnja 2019. godine.

 

Više informacija na poveznici: https://www.apprrr.hr/prijavite-potporu-za-uzgoj-goveda-u-sustavu-krava-tele-uzgojno-valjanih-ovaca-i-koza-i-izvornih-pasmina-peradi/

 

Izvor: www.apprrr.hr


LAG Srijem.info

Natječaji