Besplatno osposobljavanje osobama koje se žele baviti poslovima i pružanjem usluga u turizmu

 

Učilište Ambitio u okviru projekta „3D u hrvatskom turizmu“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, provest će tri programa osposobljavanja namijenjena nezaposlenim osobama mlađima od 25 godina i starijima od 54 godine. Riječ je o programima osposobljavanja za domaćina/cu smještajnih kapaciteta, domaćina/cu broda i domaćina/cu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva.

 

Zahvaljujući Ministarstvu turizma i sredstvima Europske unije omogućeno je besplatno osposobljavanje osobama koje se žele baviti poslovima i pružanjem usluga u turizmu.

 

Svim polaznicima pokriveni su svi troškovi: troškovi samoga obrazovanja, prijevoza, smještaja i prehrane za vrijeme cjelokupnoga trajanja programa.

 

Današnji turisti spremni su platiti veću cijenu za bolju i kvalitetniju uslugu u privatnom smještaju. Kako podići kvalitetu usluge privatnog smještaja i produžiti sezonu naučit ćete upravo na programu osposobljavanja za domaćina/icu smještajnih kapaciteta koji će se provoditi u Baškoj na Krku, od 1. do 14. listopada 2019. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-smjestajnih-kapaciteta/prijava/.

 

Seoska obiteljska gospodarstva mogu raditi cijele godine i povećati svoje prihode zahvaljujući gostima koji su željni raznolike ponude ruralnog turizma. Program osposobljavanja za domaćina/icu turističkog seoskog obiteljskog gospodarstva će se provoditi u Višnjici kraj Slatine, od 10. do 23. listopada 2019. godine. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedeće poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/domacin-ica-turistickog-seoskog-obiteljskog-gospodarstva/prijava/.

 

Po završetku programa osposobljavanja polaznici će znati kako zadovoljiti današnje goste željne raznolike ponude, a steći će potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova domaćina:

• voditi brigu o dolasku, boravku i odlasku gostiju

• komunicirati s gostima u skladu s njihovim potrebama

• prezentirati ključnu turističku ponudu destinacije

• isplanirati i provesti nabavu i skladištenje namirnica

• pripremiti i poslužiti jela, slastice i pića

• provesti čišćenje, održavanje i pripremu smještaja za goste

 

Za više informacija o projektu „3D u hrvatskom turizmu“ i programima osposobljavanja kontakt:

e-mail: info@uciliste-ambitio.hr

telefon: 01/4677 803

te putem poveznice: http://3dturizam.uciliste-ambitio.hr/prijava/.


LAG Srijem.info

Natječaji