Završen projekt "Mjesto za sve generacije"

Uspješno je završen projekt „Mjesto za sve generacije“ odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u okviru natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu. Projekt je pokrenula Udruga Zlatne godine Tompojevci, u suradnji s LAG-om Srijem s ciljem poboljšanja kvalitetnog životnog sadržaja osobama starije životne dobi na području Općine Tompojevci.

U okviru projekta održane su edukativne radionice iz područja zdravlja i zdravog načina života, mjerenje tlaka i šećera, a također su obrađena i pitanja imovinskih prevara usmjerenih osobama starije životne dobi. Zbog sve većeg broja napuštenih i neadekvatno zbrinutih životinja, osobe starije životne dobi informirane su o zaštiti životinja, prednostima kastracije te nužnosti čipiranja i cijepljenja kućnih ljubimaca protiv bjesnoće. Kako bi se razbila monotonija, za osobe starije životne dobi organizirani su i razni susreti za kvalitetan provod slobodnog vremena, gdje su uz učenje raznih tehnika ukrašavanja provodili vrijeme u društvenoj i opuštenoj atmosferi. Po završetku susreta, organiziran je i rekreativno-zdravstveni posjet Bizovačkim toplicama.

Aktivnim sudjelovanjem korisnika u projektnim aktivnostima te usvajanje novih znanja i vještina, doprinijelo je ostvarenju cilja, odnosno smanjenju samoizolacije osoba starije životne dobi i povećanju socijalizacije.

Projekt je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 100% iznosu od 50.000,00 kn.


LAG Srijem.info

Natječaji