Završen projekt „Edukacijom do pružanja boljih usluga zajednici“

Uspješno je završen projekt „Edukacijom do pružanja boljih usluga zajednici“ , koji je odobrilo Ministartstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u okviru natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2018. godinu. Nositelj projekta je Udruga „Treća životna dob“ iz Trpinje, a partner je LAG Srijem, koji je pripremio projekt.

 

Za vrijeme trajanja projekta održana su predavanja o specifičnosti treće životne dobi, predrasudama prema osobama treće životne dobi, komunikaciji s osobama treće životne dobi, liječenju i lijekovima, padovima u starijoj dobi i tjelesnoj aktivnosti, o zaštiti i unapređenju zdravlja te zdravoj prehrani. Isto tako, u okviru projekta je organizirano mjerenje šećera i tlaka, kao i prigodna neformalna družnja. Također je kroz projekt jedna osoba osposobljena za njegovatelja starijih i nemoćnih osoba, a jedna je osposobljena za Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

 

Projektnim aktivnostima i dodatnim znanjima vezanim uz osobe starije životne dobi ostvaren je cilj projekta, odnosno povećana je kvaliteta pružanja usluga osobama starije životne dobi na području LAG-a Srijem.


LAG Srijem.info

Natječaji