LAG SRIJEM NA DRUGOM FESTIVALU LAG-ova U BIOGRADU

Prvog vikenda u srpnju (04. – 06. srpnja 2014.) Lokalna akcijska grupa Laura organizirala je drugi međunarodni susret LAG-ova u Hrvatskoj pod nazivom LAG ljetni festival 2014. (LAG Summer Festival 2014.), koji se tri dana održavao u Biogradu na Moru. Lokalna akcijska grupa Srijem i ove je godine sudjelovala na festivalu, predstavljajući svoje članove: proizvođače, udruge i jedinice lokalne samouprave, upoznavajući posjetitelje s LAG-om Srijem te izmjenom iskustava i kontakata s domaćim i inozemnim LAG-ovima. LAG Srijem je također sudjelovao na radionici „1. godina provedbe IPARD mjere 202“.

 

Ono što bi svakako valjalo istaknuti je i humana nota ovogodišnje manifesatacije. Naime, LAG-ovi su donirali proizvode za tombolu, a sva prikupljena sredstva donirat će se LAG-u "Šumanovci" koji je bio zahvaćen nedavnim poplavama.

 

LAG Summer Festival drugi je po veličini u Europi, obišlo ga je oko 20 tisuća posjetitelja, sudjelovalo je preko 500 izlagača i 66 LAG-ova iz Hrvatske i 10 zemalja Europske unije.


LAG Srijem.info

Natječaji