Objavljen javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća 2020.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost danas je krenuo s dugo očekivanim nastavkom programa energetske obnove obiteljskih kuća. Javni poziv sa svim uvjetima sufinanciranja objavljen je danas, no sa zaprimanjem prijava Fond službeno započinje 1. rujna 2020. godine.

 

Na javni poziv Fonda mogu se prijaviti građani čije kuće imaju više od 50% površine namijenjene stanovanju, do 3 stambene jedinice ili kvadraturu do 600m2. Prijavitelji u toj kući moraju imati prebivalište, uredno vlasništvo i dokaz da je kuća u potpunosti legalna. Mogućnost prijave ovisi i o energetskom razredu pa se tako mogu prijaviti građani kontinentalne Hrvatske za obnovu kuća energetskog razreda D ili niže, odnosno građani primorske Hrvatske čije kuće imaju energetski razred C ili niže.


Novost od ove godine je i način prijave te će se za sredstva biti moguće prijaviti isključivo putem sustava za e-Prijave na javne pozive Fonda. Osigurani su energetski certifikatori koji će građanima pomoći u ispunjavanju obrasca i prikupljanju dokumentacije potrebne za prijavu. Za tu uslugu korisnicima će biti odobren trošak i do 500 kn, uz napomenu da će trošak biti prihvatljiv samo za korisnike kojima sufinanciranje bude odobreno i koji provedu obnovu.


Osigurano je 203 milijuna kuna.

 

Više o pozivu informirajte se ovdje.

 

Izvor: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost


LAG Srijem.info

Natječaji