LAG Srijem primljen u članstvo Hrvatske mreže za ruralni razvoj i Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije

Na posljednoj sjednici Upravnog odbora Hrvatske mreže za ruralni razvoj, održanoj 30. siječnja 2015. godine, LAG Srijem je jednoglasnom odlukom primljen u članstvo.

 

Hrvatska mreža za ruralni razvoj - HMRR je udruga koja se zalaže za održiv razvoj ruralnih područja u Republici Hrvatskoj. Početkom 2006. godine osnovalo ju je sedam organizacija civilnog društva kako bi zajedničkim djelovanjem, umrežavanjem i partnerstvom pridonosile poboljšavanju uvjeta za cjelovit razvoj i kvalitetan život u ruralnim područjima. Mreža danas ima 36 članova, među kojima je 20 LAG-ova. Načela djelovanja HMRR-a zasnivaju se na dobroj europskoj praksi i pristupu LEADER.

Za više informacija o HMRR-u posjetite www.hmrr.hr

 

Također, LAG Srijem je postao član Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije. Naime, na 19. sjednici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije, održanoj 29. siječnja 2015. godine, LAG Srijem je jednoglasnom odlukom primljen u članstvo.

 

Lokalna partnerstva za zapošljavanje (LPZ) osnovana su u Republici Hrvatskoj uz potporu EU CARDS programa (LPZ Faza I i II) 2005. i 2006. godine u sveukupno 8 županija (Zadarska, Šibensko-kninska, Sisačko-moslavačka, Vukovarsko-srijemska, Ličko-senjska, Karlovačka, Brodsko-posavska, i Požeško-slavonska). Glavni interesi članova unutar Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije usmjereni su na poboljšanje stanja na tržištu rada te na pitanja vezana uz zapošljavanje i nezaposlenost, aktivnu politiku na tržištu rada, sustav strukovnog osposobljavanja i obrazovanja.

Za više informacija o Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije posjetite www.lpz-vsz.hr


LAG Srijem.info

Natječaji