Predstavnici LAG-a Srijem sudjelovali na centrikomNET Kick-off konferenciji

 

Dana 22. travnja 2021. godine, predstavnici LAG-a Srijem sudjelovali su na centrikomNET Kick-off konferenciji u sklopu projekta Povećanje konkurentnosti transnacionalnih centara poslovnih kompetencija i mreža – centrikomNET.

 

Na samoj kick-off konferenciji predstavljene su projektne aktivnosti i očekivani ishodi, te uloge partnera i dionika.

 

Glavni ciljevi projekta su unaprijediti institucionalnu infrastrukturu i usluge kroz pristup novim tehnologijama za MSP; poboljšati kompetencije nezaposlenih i tvrtki jačanjem konkurentnosti kroz programe obuke i suradnjom s istraživačkim institucijama, te potaknuti suradnju i razmjenu znanja između malih i srednjih poduzeća, akademskog i javnog sektora u programskom području.

 

Projekt provode: Općina Stari Jankovci (RH), Općina Tovarnik (RH), Razvojna agencija Žepče (BiH), Unija poslodavaca Crne Gore (MNE) i Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj Vinkovci (RH).

 

Projekt je odobren u okviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. Trajanje projekta je 24 mjeseca (01.08.2020.-31.07.2022.), a ukupan proračun je 659.563,58 €, od čega EU financira 85% dok 15% sufinanciraju partneri na projektu.


LAG Srijem.info

Natječaji